Training & advies

Als professional wil je scherp zijn op signalen die mogelijk wijzen op mishandeling. Dat is echter niet altijd even makkelijker. Veel vindt plaats achter de voordeur en zelfs dan is niet altijd direct zichtbaar wat er zich precies afspeelt. Hoe langer je in het vak rondloopt, des te meer ontwikkel je hiervoor een onderbuikgevoel. Maar hoe maak je deze hard zodat op tijd wordt ingegrepen?

Leren signaleren

Uit onderzoek blijkt dat de verschillende vormen van mishandeling vaak niet op zichzelf staan. Het is daarom goed om de optelsom te kunnen maken van signalen bij zowel mensen als huisdieren. Als een dier wordt mishandeld, ondergaan kinderen en/of partner vaak hetzelfde lot. Mendoo heeft hiervoor de interactieve training ‘Leren signaleren’ ontwikkeld.

In deze training laten we je ervaren hoe het is om bepaalde keuzes te maken en wat de consequenties daarvan zijn. Daarnaast zullen we je spelenderwijs kennis laten maken met de verschillende signalen van zowel dieren- als kindermishandeling en creëren we praktische handvatten waar jij in jouw werk en/of privéleven mee aan de slag kunt gaan.

De interactieve training leert je de verschillende signalen te herkennen en bij elkaar op te tellen. Met als resultaat dat je:

  • alle signalen leert zien en beter weet hoe je ze moet interpreteren;
  • je kennis vergroot over de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling;
  • de juiste vragen weet te stellen om een goede inschatting van de situatie te kunnen maken;
  • weet wat je kunt doen als blijkt dat er sprake is van mishandeling van partners, kinderen of dieren.

De training is ontwikkeld voor professionals die werken in een maatschappelijke context. Denk aan politie, ambulante hulpverleners, aandachtsfunctionarissen, docenten, jongerenwerkers et cetera.

Voor professionals uit een ander werkveld kan de training op verzoek aangepast worden naar relevantie.

De trainer komt een dagdeel op locatie en neemt je mee in de theorie en laat je door middel van interactie en casuïstiek anders kijken naar signalen van mishandeling. Hierdoor leer je eerder in te grijpen zodat escalatie kan worden voorkomen. Na afloop weet je wie de belangrijkste samenwerkingspartners in jouw regio zijn, ontvang je een e-learning (naslagwerk) en een certificaat van deelname.

Al onze trainingen worden per organisatie en per regio op maat ontwikkeld en aangeboden.

De training duurt vier uur en bestaat uit de onderdelen:

  • theorie
  • praktijk
  • casuïstiek
  • Virtual Reality experience

Kosten training € 2.390,= exclusief BTW en reiskosten.
Inclusief voorbereiding en materialen.

Investering is € 199,= p.p. bij een groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers.

E-learning

Naast de interactieve training is er ook een E-learning ontwikkeld voor een ieder die (nog) geen mogelijkheid heeft om de training te volgen, maar toch meer kennis wil hebben over de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling.

Heeft u interesse in de training?

Meer informatie







    Aanmelden




      Contactpersoon:




      Aantal deelnemers*:

      Voorkeursdag*:

      Dagdeel*: