Ons werk

Ons werk rust op twee pijlers

Tijdelijke opvang van huisdieren bij gastouder(s)

In de eerste plaats helpen wij bij de opvang van huisdieren. Dit doen wij door huisdieren tijdelijk onder te brengen bij zorgvuldig geselecteerde gastouder(s), pensions of andere opvanglocaties. Hierdoor kan de eigenaar, samen met professionele hulpverlening, aan zijn of haar leven werken. Op het moment dat de eigenaar weer in staat is om voor zichzelf en het dier te zorgen, worden de twee herenigd. Het gaat jaarlijks om meer dan 160 huisdieren. Dit zijn grotendeels honden en katten, maar we hebben ook knaagdieren en vogels geplaatst.

Interesse om gastgezin te worden? Meld je dan onderaan deze pagina aan!

Transitie naar diertoegankelijke hulpverleningsinstanties

Naast ons werk als regelaars voor opvang, voeren wij een actieve politieke lobby. Met deze lobby proberen wij het gebrek aan opvang voor huisdieren voor mensen in kwetsbare situaties op de kaart te zetten. Dit doen we op nationaal en regionaal niveau. Hierbij fungeren wij nu al als adviesorgaan en partner voor verschillende hulpverleningsinstanties die interesse hebben in en gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn.

Want dat is ons uiteindelijke doel. Dat cliënten hun huisdieren mee kunnen nemen naar de maatschappelijke opvanglocaties. Zo zorgt Mendoo voor een medewerker die, binnen diertoegankelijke opvanginstellingen, deze opvang coördineert. Onze medewerker helpt daarmee zowel de dieren als de mensen die dit nodig hebben. En die blijvende band zorgt uiteindelijk voor een effectiever hulpverleningstraject. Een echte win-win-winsituatie.