Hulp nodig?

Vul het onderstaande contactformulier in. Houd er rekening mee dat wij na het indienen van een hulpvraag gemiddeld één tot twee weken nodig hebben om een dier bij een gastouder onder te brengen. Meld je dier(en) dus tijdig aan! Wij zijn per mail bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Neem ‘s avonds en in het weekend contact op met de politie of de dierenpolitie.

Bel bij levensbedreigende situaties met 112!

Ben je terecht gekomen in een situatie van huiselijk geweld waar je alleen niet meer uitkomt? Denk je erover om professionele hulp in te schakelen via Veilig Thuis, maar wil je je huisdier(en) niet achterlaten? Is er geen plek waar je hem, haar of hen onder kunt brengen? Mendoo helpt je graag bij het vinden van een oplossing.

Voorwaarden

Je komt in aanmerking voor de huisdierenopvang van Mendoo wanneer:

 • Je Veilig Thuis hebt gecontacteerd en aangesloten bent bij een vrouwen-/mannenopvanginstelling.
 • Het eventueel vaccineren van je huisdier geen probleem is.
 • Je huisdier gecastreerd of gesteriliseerd is of mag worden.
 • We je huisdier mogen chippen, als dit nog niet gedaan is.
 • Je huisdier door een dierenarts medisch onderzocht mag worden.
 • Je WA-verzekerd bent of bereid bent dit op korte termijn te regelen.
 • De gegevens van jouw huisdier op jouw naam staan of gezet kunnen worden.
 • De opvang van je dier door een anonieme gastouder geen probleem voor je is.
 • Het je intentie is om jouw huisdier, na je hulpverleningstraject, terug te nemen.

Dier naar een gastouder

Heb jij hulp nodig en heb je een huisdier? Mendoo streeft ernaar dat jij en je huisdier zo veel mogelijk bij elkaar blijven. Is dit binnen de vrouwen-/mannenopvanginstelling waar jij verblijft niet mogelijk, dan is het doel dat jullie op termijn weer worden herenigd. Wij kiezen uiteraard voor betrouwbare en liefdevolle gastouders. Deze blijven anoniem, maar bieden desalniettemin een veilige omgeving voor jouw huisdier. Op die manier kunnen jullie allebei herstellen en tot rust komen. Wanneer jouw leven weer voldoende op de rit staat en je weer voor een huisdier kunt zorgen, wordt jouw huisdier bij je teruggebracht.

Dier mee naar de opvanginstelling

Doordat een aantal vrouwen-/mannenopvanglocaties in Nederland een samenwerking is aangegaan met Mendoo, is het op elf locaties mogelijk om je huisdier mee te nemen. Wanneer je besluit hulp te zoeken, geef dan aan dat je in het bezit bent van een huisdier en vraag of er een mogelijkheid is om je dier mee te nemen. Is deze mogelijkheid er niet, neem dan hier contact op met Mendoo.

Vergoeding

Jouw aanmelding en de eventuele opvang van jouw huisdier is gratis. We gaan er vanuit dat er al voldoende zaken zijn waar jij je zorgen om maakt. De kosten voor het veilig huisvesten van jouw huisdier horen daar niet bij. Na drie maanden kijken wij naar jouw situatie en of het mogelijk is dat je zelf bijdraagt. Dit doen wij zodat we zoveel mogelijk mensen in soortgelijke situaties kunnen helpen.

Een cliënt vertelt:

“Toen ik na een heel moeilijke tijd wegging bij mijn ex-man, moest ik mijn kat achterlaten. Hij was niet welkom in de opvang waar ik terechtkwam. Dat deed me heel veel pijn. Hij is wel een dier, maar ook mijn eerste echte kind. Zo voel ik het. Toen hij zes maanden oud was, heb ik hem uit het asiel gehaald. Ik kwam eigenlijk voor een andere kat, tot ik hem zag.

Mijn kat bracht warmte en liefde in mijn gewelddadige situatie. Mijn ex wilde mijn kat niet meer in huis hebben toen ik weg was. Ik liet eten en drinken bezorgen door bekenden. Ik was zo bang dat er iets met hem zou gebeuren. Dat hij op straat zou komen. Een nachtmerrie.

In de opvang hoorde ik over stichting Mendoo. Zij kwamen uiteindelijk tussenbeide. Dat was een enorme opluchting voor mij. Er werd een gastgezin gevonden dat heel goed voor hem heeft gezorgd. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik werd ook altijd goed op de hoogte gehouden, bijna een jaar lang.

Nu gaat het goed en woont mijn kat met mij in mijn nieuwe huis. Een medewerker van Mendoo kwam hem brengen en hij herkende me nog. Dat was zo fijn.’’

Contact

Je gegevens blijven strikt vertrouwelijk en zijn alleen bij Mendoo bekend.

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen *