Diervervoerder gezocht voor dieren in nood (midden Nederland)! 

De functie

We zijn op zoek naar een collega-vrijwilliger die het leuk vindt om ons te ondersteunen bij het vervoeren van dieren in het midden van het land. Ben je flexibel beschikbaar en vind je het leuk om vaak onderweg te zijn (in je eigen auto)? Heb je affiniteit met onze doelgroep en is het waarborgen van dierenwelzijn één van je kernwaarden? Neem dan contact met ons op. We zijn een klein team met een enorme drive en ontmoeten je graag! 

Onze missie

Wij geloven in de sterke band tussen mens en dier en dat diezelfde band het hulpverleningstraject van kwetsbare mensen helaas in de weg kan staan. Wanneer hulp onbereikbaar is vanwege gebrek aan opvang voor het huisdier, komen wij in actie door tijdelijk het dier bij een gastgezin onder te brengen. Zó kunnen mensen in Nederland de juiste zorg krijgen wanneer dat nodig is, zonder afscheid te hoeven nemen van hun geliefde huisdier. 

Wat wij bieden

  • Ervaring opdoen bij een professionele stichting, die zich richt op zowel mensen- als dierenwelzijn. 
  • Mogelijkheid tot volgen van cursussen op het gebied van o.a. dierenwelzijn, zowel intern als extern.  
  • Begeleiding bij het uitvoeren van je taken. 
  • Onkosten- of vrijwilligersvergoeding en een vrijwilligersverzekering. 
  • Je wordt onderdeel van een leuk, gepassioneerd team. 

Wat wij vragen

  • Wij zoeken een bevlogen en betrokken persoon. Je hoeft geen aantoonbare werkervaring te hebben, maar dit is wel een pré. Een empathische gesprekspartner en goede teamspeler, met dierenwelzijn hoog in het vaandel.  
  • Je hebt affiniteit met onze missie en onze doelgroep 
  • Je bent proactief, neemt initiatief en bent resultaatgericht 
  • Je hebt kennis van AVG, of bent bereid hier meer over te leren 
  • Je beschikt over een auto en vindt het leuk om onderweg te zijn  
  • Je bent flexibel en bent veel beschikbaar.  

Taken

Je zal dieren vervoeren van en naar hulpvragers, gastouders, pensions en andere partijen. Soms is een week van tevoren duidelijk wanneer je een ritje doet, maar je kan ook gevraagd worden om de volgende dag een ritje te doen. Wij vragen dan ook een grote mate van flexibiliteit én beschikbaarheid, maar de planning van ritjes is altijd in overleg. Je zal je eigen auto gebruiken voor de ritjes. Gemiddeld zul je zo’n drie tot zes keer per maand gevraagd worden, maar dit kan ook minder vaak of vaker zijn. De afstanden die je aflegt variëren tussen de 30 en 500 km op één dag, maar dit is ook in overleg. Reiskosten worden vergoed.  

Omdat je in verschillende situaties terecht komt, is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Uiteraard word je uitgebreid ingewerkt en is er achterwacht als je onderweg bent.  

Wij vinden het belangrijk dat jij jouw kwaliteiten en ervaring in kan zetten als je bij Mendoo komt werken. Er zijn werkzaamheden waar we hulp bij kunnen gebruiken, maar we bieden vrijwilligers ook de ruimte om (in overleg) zelf invulling te geven aan werkzaamheden.  

Werktijden en -dagen zijn in overleg. 

Over de organisatie

Mendoo biedt onder andere praktische hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld in een hulpverleningstraject en hun huisdier, door de huisdieren van deze mensen tijdelijk op te vangen bij (anonieme) gastgezinnen en gastouders. Voor veel slachtoffers van huiselijk geweld vormt het huisdier een reden om niet of veel later te vluchten, omdat zij het huisdier niet willen achterlaten bij de ex-partner. Door het dier tijdelijk bij een gastgezin onder te brengen, kan de eigenaar in alle rust werken aan herstel, zonder zich zorgen te maken over het huisdier.  

Daarnaast zet Mendoo zich in om (vrouwen)opvanglocaties huisdiertoegankelijk te maken, zodat mens en dier niet gescheiden hoeven te worden. Inmiddels zijn er in Nederland dertien opvanglocaties waar dit mogelijk is, in nauwe samenwerking met Mendoo.  

Het team bestaat uit acht vaste medewerkers en een groep vaste vrijwilligers. De organisatie is informeel en er heerst een fijne werksfeer. 

Extra informatie

Meer informatie over ons werk kun je vinden op www.mendoo.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Renilde (06-39 61 48 70, renilde@mendoo.nl).